Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2012

Krajem idućeg tjedna doznat ćemo sudbinu Grčke u eurozoni ili izvan nje

Nagađanja o izlasku Grčke iz eurozone prestat će kad idućeg tjedna parlament prihvati mjere štednje, rekao je grčki premijer Antonis Samaras...

Koalicijska vlada danas će podnijeti parlamentu paket mjera koje su dogovorene s međunarodnim kreditorima, a koje uključuju promjene kojima će se, među ostalim, olakšati otpuštanje radnika, smanjiti otpremnine i ukinuti automatski rast plaće.

Glasovanje o paketu mjera, za koji se vjeruje da će biti prihvaćen tijesnom većinom, predviđeno je za srijedu, a zatim bi se u iduću nedjelju trebalo glasovati o proračunu za 2013. godinu - čije donošenje prije isplate nove pomoći traže Europska unija, Međunarodni monetarni fond i Europska središnja banka (ECB).

Atena pokušava uvjeriti trojku (EU, MMF, ECB) da je dovoljno napredovala u provedbi reformi kako bi joj odobrila tranšu pozajmice u iznosu od 31,2 milijarde eura koje su zemlji potrebne da ne završi u stečaju, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram