Zatvori
Poslovni Puls
01/11/2012

Statistika: Svaki Hrvati u prosjeku na bankovnom računu drži oko 5.000 eura

I u ova teška vremena Hrvati štede. Trenutačno je na računima građana gotovo 168 milijardi kuna, što je oko četiri i pol milijarde više nego lani. Lijep broj za obilježavanje Svjetskog dana štednje, piše HRT...

Istraživanja pokazuju da trenutačno štedi gotovo 70 posto građana. Svaki Hrvat statistički uštedi oko 440 kuna na mjesec. S tom smo svotom na visokom sedmome mjestu među zemljama srednje i istočne Europe.

Prema mišljenju Alena Kovača, glavnog ekonomista Erste banke, te podatke treba uzeti s dozom opreza. Ali oni jasno pokazuju da Hrvati unatoč teškim uvjetima i dalje nalaze određene rezerve kako bi štedjeli za neizvjesniju budućnost. No ne treba zaboraviti na velik broj onih koji se više nemaju čega odreći u korist štednje.

Nezaposlenih je trenutačno 333.500. Prosječna plaća je samo 5540 kuna, a mirovina manja od 2000. Statistika kaže i da u prosjeku svaki Hrvat na računu ima oko pet tisuća eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram