Zatvori
Poslovni Puls
01/11/2012

Imate par milijuna eura viška? Odlično, uskoro ćete moći kupiti GNK Dinamo Zagreb!

Zdravko Mamić prije nekoliko je dana najavio privatizaciju nogometnog kluba Dinamo u roku od tri godine...

"Mi danas sasvim normalno funkcioniramo kao sportska udruga u sklopu svih zakonskih propisa. Ta forma se pokazala uspješnom, ali ulaskom u Europsku uniju tražit će se konkretni vlasnik za Dinamo", rekao je  Dinamov predsjednik Mirko Barišić u razgovoru za Jutarnji list.

Što dobiva eventualni kupac Dinama? Nogometni sektor, tradiciju i brand! Ništa više. Zato pozivnica za kupovinu Modrih uopće nije privlačna. Stadion, tereni i sve ostale nekretnine su gradsko vlasništvo. Naravno, buduću kupac može od grada kupiti sve to nabrojano, ali to su golema i teško isplativa ulaganja. Potencijalni kupac na svoju grbaču dobiva ugovorne obveze i plaće igrača, sve zaposlene, održavanje infrastrukture... Jer privatizacijom se gubi i gradska financijska potpora, piše Jutarnji.

"U ovom trenutku nemamo predodžbu koliko vrijedi Dinamo. Kad bi se javio ozbiljni kupac onda bi se krenulo u procjenjivanje i određivanje cijene", ističe Barišić i dodaje kako Zdravko Mamić neće kupiti Dinamo i službeno postati maksimirski "šerif".

Pa onda? Tko ima par milijuna eura da se upusti u najveću privatizaciju u povijesti hrvatskog sporta?

Foto: Facebook

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram