Zatvori
Poslovni Puls
25/10/2012

Ovo ne pokazujte kolegicama na poslu: Muški zaposlenici spretniji u multitaskingu!

Švedski znanstvenici proveli su istraživanje koje je pokazalo da je mišljenje prema kojemu su žene spretnije od muškaraca kada istodobno treba obaviti nekoliko poslova - mit...

Profesor Time Maentylae, profesor psihologije na Sveučilištu u Stockholmu došao je do zaključka da se sposobnost obavljanja više poslova, vezana uz spacijalnu inteligenciju, kod žena mijenja s fazama njezina menstrualnog ciklusa te su muškarci spretniji od žena u tzv. multitaskingu tijekom nekih dijelova menstrualnog ciklusa.

"Prijašnja istraživanja pokazala su da spacijalna inteligencija kod žena varira za vrijeme menstrualnog ciklusa te da je najviša za vrijeme menstruacije, a znatno manja u vrijeme ovulacije, kada je kod žena povišena razina estrogena", objasnio je Maentylae. "Naši rezultati pokazuju da su muškarci spretniji, odnosno bolji kada treba istodobno obaviti nekoliko poslova", stoji u priopćenju njegova tima.

U istraživanje čiji će rezultati biti objavljeni u časopisu Psychological Science, bilo je uključeno 160 muškaraca i žena u dobi od 20 do 43 godine koji su trebali istodobno pratiti vrijeme na tri digitalna sata koja su različitima brzinama pokazivala različita vremena i reagirati na ponavljanje osobnih imena na ekranu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram