Zatvori
Poslovni Puls
17/10/2012

Nakon uloženih 486 milijuna kuna Zagreb odustaje od rekonstrukcije stadiona Maksimir

Grad Zagreb odustaje od rekonstrukcije stadiona Maksimir i paralelne gradnje manjeg zdanja na Kajzerici barem onako kako je to bilo zamišljeno u jesen 2006. godine...

Naime, u posljednjim aktima gradonačelnika Gradska uprava navodi kako je odlučila poništiti natječaj koji je objavljen 2006. godine na kojem je izabrana ponuda tvrtke Alpine Bau.

Podsjetimo na Poziv za iskazivanje interesa po JPP modelu, za kojega je oglas bio objavljen i u Financial Timesu, javila tri ponuđača, Alpine Bau, domaći konzorcij na čelu s IGH i njemačko-hrvatski Max Bögl-Tehnobeton.

Na natječaju je izabran Alpine Bau koji je nudio za 250 milijuna eura (oko 1,9 milijardi kuna) izgradnju Kajzerice, rekonstrukciju Maksimira koji je trebao primati pedeset tisuća ljudi i novi atletski stadion. Međutim, kvaka je bila u tome da bi Grad kroz 24 godine za sve trebao dati gotovo pet milijardi kuna i nitko pa ni sam gradonačelnik nije bio spreman ući u tako veliku investiciju.

Od 1997. godine kada je započela rekonstrukcija najskuplje tribine na svijetu do danas u Maksimir je uloženo, prema dostupnim podacima, 486.4 milijuna kuna. Ovoga ljeta trebalo je uložiti još 35,5 milijuna kuna u uređenje poslovnih prostora u koje se trebao preseliti Zagrebački sportski savez, ali se i od toga odustalo zbog suše u gradskoj blagajni, piše T-Portal.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram