Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2012

Tržište novca: Nešto izraženija volatilnost na svjetskim deviznim tržištima

Uz nešto izraženiju volatilnost i kretanje u rasponu od 1,290 do 1,298 dolara za euro, tečaj EUR/USD na dnevnoj razini jučer nije zabilježio značajniji pomak na svjetskim deviznim tržištima...

Iako je optimizam na tržištima jučer bio potaknut iznadočekivanim rastom trgovine na malo u SAD-u (u rujnu), neizvjesnost i oprez i dalje dominiraju.

Naime, investitori su u iščekivanju španjolskog zahtjeva za paketom pomoći i rezultata dogovora s Grčkom u pogledu ispunjavanja uvjeta za isplatu nove tranše, što za sada najviše usmjeravanja trgovanje. Tečaj EUR/USD je dan zatvorio na 1,295 dolara za euro.

Tjedna je započeo mirno na domaćem deviznom tržištu. Izostanak značajnijeg volumena trgovine devizama  kako sa strane bankarskog, tako i korporativnog sektora održavao je tečaj EUR/HRK stabilnim. Isti se kretao u rasponu od 50ak pipseva tijekom dana te dan zatvorio na razinama oko 7,508 kuna za euro.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,510849 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram