Zatvori
Poslovni Puls
10/01/2013

Tržište novca: Bez promjena na domaćem deviznom tržištu

Tečaj EUR/USD je jučer u prvom dijelu dana zabilježio pad s 1,308 na 1,304 dolara za euro, što je bila i najniža dnevna razina...

Slabljenju eura u odnosu na dolar pridonijela je i objava slabijeg mjesečnog rasta industrijske proizvodnje u Njemačkoj od očekivanja, odnosno nastavka pada na godišnjoj razini.

Međutim, u drugom dijelu dana euro je djelomično izbrisao prethodni gubitak pa je trgovanje zatvoreno na 1,306 dolara za euro, čemu je pridonijelo pozitivno otvaranje američkih burzi, što je potaknulo potražnju za rizičnijim ulaganjima.

U srijedu nije bilo većih oscilacija na domaćem deviznom tržištu. Trgovanje se odvijalo u uskom rasponu od oko 50ak pipsa, na razinama oko 7,570 kuna za euro, gdje je i zatvoren dan. Izostanak značajnijeg prometa, kao i uravnotežena ponuda i potražnja za devizama pripomogle su stabilnosti na domaćem deviznom tržištu.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,570465 kuna za euro, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram