Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2012

Talijanski tajkuni u nogometne klubove uložili više od 2,5 milijarde eura

lasnici talijanskih nogometnih velikana Juventusa, Milana i Intera posljednjih su godina u svoje klubove ukupno uložili dvije milijarde eura, piše Gazzetta dello Sport...

Najveći "raspinik" je vlasnik Intera Massimo Moratti koji je od 1995. godine kada je preuzeo Nerazzurre na svoju "najdražu igračku" potrošio čak 1,16 milijardi eura.

Silvio Berlusconi je Milan kupio 1986. godine, a od tada je na Rossonere potrošio 593 milijuna eura, dok je obitelj Agnelli, koja drži u vlasništvu Juventus, u zadnjih 12 godina na Staru damu potrošila 225 milijuna eura.

- Rusi na organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva planiraju utrošiti 14 milijardi eura

Kada se ovim brojkama pridoda i novac koji su potrošili vlasnici Sampdorije, Fiorentine, Palerma, Udinesea, Napolija i Lazia dolazi se do nevjerojatnog iznosa od 2,5 milijarde eura potrošenih na klubove.

"Obe brojke su izvan svake pameti. U klubovima ne postoji ravnoteža između potrošnje i zarade," stoji u studiji koju je objavila Gazzetta dello Sport.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram