Zatvori
Poslovni Puls
10/10/2012

Najugledniji svjetski turistički vodič Fodor's Istru predstavio kao hit destinaciju budućnosti

Direktorica izdavačkog dijela najvećeg svjetskog izdavača turističkih vodiča na engleskom jeziku Fodor's Travela Arabella Bowen predstavila je Istru kao hit destinaciju budućnosti. Bowen je istaknula kako je Istra top destinacija sa odličnom hranom, bogatom poviješću, neistraženom prirodom i pristupačnim cijenama...

Fodor's Travel postavio je Istru uz bok popularnih turističkih mjesta time što je istarski poluotok ušao u njihov izbor najzanimljivijih destinacija u 2012. godini, a Bowen je aktivno promovirala Istru američkoj publici u svim televizijskim emisijama gdje je gostovala.

Bowen je predstavila Istru na mreži WCBS New York  kao idealno odredište za jedinstveni zimski bijeg koji će američkoj publici "sačuvati novčanik" obzirom da se Hrvatska nalazi izvan eurozone.

"To je predivna regija u blizini Venecije iz koje dolaze najbolji tartufi na svijetu. Podsjeća na Toskanu bez gužve, ima fantastične i divne srednjovjekovne gradiće na brežuljcima", rekla je Bowen novinaru u Vijestima 12 na televiziji Long Island.

Slične preporuke dala je i na drugim televizijama:

"Probajte izvrsne tartufe, vino, maslinovo ulje i svježu morsku hranu. Dodatno, poluotok je totalno neistražen i jeftiniji od top europskih destinacija", poručila je za Better Connecticut dok je možda najvažnije priznanje američkoj publici poručila na televiziji Long Island kada su je pitali koje joj je mjesto najdraže, gdje se uvijek rado vraća.

Bowen je odgovorila kako je riječ o mjestu koje se nalazi na listi, odnosno istarskom poluotoku koji ju je zapanjio tijekom posjeta 2011. godine. U Istru je došla na preporuku Anje Mutić, autorice turističkih vodiča i ostalih tekstova iz Hrvatske koja uspješnu karijeru gradi u New Yorku.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram