Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2012

PONOVNO: Grčka ima novca do kraja studenog - bez nove pomoći slijedi bankrot?

Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovat će u posjet Ateni gdje će se sastati s kolegom Antonisom Samarasom i poduprijeti snažnije zalaganje za reforme grčke vlade...

Budući da mnogi Grci okrivljuju Njemačku za probleme koje imaju, velike mjere sigurnosti poduzela je vlada uoči posjeta njemačke kancelarke Merkel. Diljem glavnog grada Grci raspoređuju oko 6.500 policajaca kako bi čuvali red tijekom šestosatnog posjeta Angele Merkel. Oporba i neki sindikati najavili su prosvjede protiv vlade i kancelarke, prenosi HRT.

"Riječ je u uobičajenom posjetu na kojemu će se razgovarati o stanju u Grčkoj, u eurozoni, o međunarodnim pitanjima i bilateralnim vezama dviju zemalja", rekao je glasnogovornik Steffen Seibert na redovitoj tiskovnoj konferenciji njemačke vlade. "Vidimo da se Samarasova vlada snažnije zalaže i želimo to poduprijeti", rekao je.

Glasnogovornik grčke vlade Simos Kedikoglou s odobravanjem je primio vijest o dolasku njemačke kancelarke u Atenu rekavši kako je to još jedan korak prema izlasku eurozone iz dužničke krize.

Grčka pokušava s izaslanicima svojih vjerovnika (EU, ESB i MMF) završiti pregovore o provođenju nužnih reforma o kojima ovisi nastavak međunarodne financijske pomoći koja je štiti od stečaja.

"Grčka je na rubu onoga što može zahtijevati od svog naroda", kazao je grčki premijer Antonis Samaras u razgovoru za njemački dnevni list Handelsblatt u petak. Grčka bi bez nove pomoći izdržala do kraja studenog, a nakon toga blagajne će biti prazne, istaknuo je.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram