Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2012

HNB: Banke moraju kvalitetnije informirati svoje klijente

Hrvatska narodna banka na svojim je internetskim stranicama objavila poziv na javnu raspravu o dva nova propisa kojima namjerava poboljšati informiranost potrošača...

Riječ je o odluci o sadržaju i obliku u kojem se potrošaču daju informacije o pojedinoj bankovnoj usluzi prije njezina ugovaranja te o smjernicama koje će urediti opće uvjete poslovanja kreditnih institucija.

Primjerice, banke će morati istaknuti uvjete prema kojima se mogu mijenjati kamatne stope tijekom ugovornog odnosa, parametre o čijem kretanju ovisi promjena kamatne stope i drugo.

Primjedbe se mogu slati do 22. listopada na zastita.potrosaca@hnb.hr.

Udruga Franak uputila je Ministarstvu financija prijedlog mjera za zaštitu korisnika kreditnih usluga, koje bi se mogle provesti hitnim izmjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju i Zakona o kreditnim institucijama. Riječ je o nizu prijedloga, a istaknuta je potreba za hitnim uvođenjem zakonske regulative i nadzora u području stambenog kreditiranja, koje je posebno osjetljiva kategorija kreditiranja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram