Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2012

Točka preokreta: Beograd to ne želi priznati, ali Srbija je zapravo bankrotirala!

Suradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović ocijenio je danas da se Srbija već nalazi u zoni neslužbenog bankrota, a da ne bi uslijedio i pravi bankrot kada zemlja ne bi servisirala svoje obveze jer neće moći pronaći kreditore, potrebno je provesti ozbiljne reforme...

Đogović je na IZIT-ovoj konferenciji istaknuo da ozbiljne vlade nepopularne poteze vuku u prvim godinama vlasti kako bi ubirale plodove pred kraj mandata, a ako se to ne uradi u prvih godinu i pol dana, onda neće ni kasnije, što zemlju vodi dalje u dužničku krizu.

Prema njegovim riječima, pravi test za novu srbijansku vladu bit će donošenje proračuna za 2013. godinu, kada će se videti da li će biti strateških pomaka ili će se zadržati na površinskim zahvatima.

"Bez rezova i pravih transformacija ne možemo doći do zdrave podloge", rekao je Đogović navodeći kako je potrebna reforma poreznog sustava, smanjenje birokracije, borba protiv korupcije i učinkovitije pravosuđe, prenose srbijanski mediji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram