Zatvori
Poslovni Puls
28/09/2012

MMF: Hrvatska vlada radi dobar posao, ali gospodarstvo je u jako lošem stanju

Recesija je još uvijek tu, a ekonomske prilike u zemlji i dalje su teške. Usuglasilo se s tvrdnjom izaslanstvo MMF-a koje su u Zagrebu jutros ugostili u Hrvatskom saboru...

Na radnom sastanku s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Nikolayem Gueorguievim bili su Srđan Gjurković, predsjednik Odbora za financije i državni proračun, i Igor Rađenović, predsjednik Odbora za gospodarstvo.

Gueorguiev je naglasio izrazito pozitivna, hrabra nastojanja i aktivnosti Vlade Republike Hrvatske na polju fiskalne konsolidacije te da u kontekstu monetarnih pitanja i pitanja financijskog sektora postoji financijska stabilnost. No zabrinut je zbog stagnacije kredita.

"Snažna i odlučna politika Vlade u konsolidaciji proračuna rezultirala je time da se u prvih šest mjeseci proračun ostvaruje u skladu s planom", kazao je Gjurković izrazivši zadovoljstvo financijskom konsolidacijom koju provodi Vlada RH.

Mnoge restrikcije i rezanja stečenih prava koje Vlada provodi nisu jednostavne, ali Vlada u tom smislu ima podršku Hrvatskog sabora, istaknuo je predsjednik Odbora za financije i državni proračun. Zadaća Odbora za financije i državni proračun je, između ostalog, i da kontrolira provođenje fiskalne konsolidacije po planu i bez iznimki, jer alternative nema, smatra Gjurković.

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Igor Rađenović predstavio je gostima iz MMF-a novi zakonski okvir koji bi trebao pomoći u poticanju investiranja, podizanju konkurentnosti, stimuliranju zapošljavanja te održavanju financijske discipline na tržištu, prenosi Večernji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram