Zatvori
Jasmin Hadzic
20/09/2012

Groupon počinje nuditi uslugu autorizacije kreditnih kartica putem iPhonea

Tržište mobilnog plaćanja postaje sve konkurentnije što pokazuje i neočekivani ulazak titana grupne kupovine...

Pionir grupne kupovine, američki Groupon, počinje nuditi uslugu mobilnog plaćanja koja iznimno nalikuje Squareu, startupu na čelu kojeg se nalazi izumitelj Twittera Jack Dorsey. Prema pisanju AllThingsD-a, Groupon će malim (i "slobodnim") trgovcima ponuditi dongle koji se jednostavno prikopčava na iPhone ili iPad uređaj i zatim je putem istoga moguće "u hodu" autorizirati kreditne kartice odnosno prodavati robu bez kompliciranih i glomaznih terminala za plaćanje.

- Zaboravite na novčanike i kreditne kartice – budućnost plaćanja je u mobitelima

AllThingsD napominje kako je Groupon Payments biznis vjerojatno još jedan Grouponov pokušaj da diverzificira svoje poslovanje i stvori zaštitnu mrežu koja će tvrtku zaštititi od pada prihoda od prodaje klasičnih grupnih ponuda za kupovinu.

Sigurno da će u osvajanju tržišta Grouponu pomoći i golema baza malih i srednjih poduzetnika s kojima tvrtka iz Chicaga već posluje, no ostaje za vidjeti može li Groupon ozbiljnije zaprijetiti lideru Squareu i drugim servisima (poput PayPala) koji su od nedavno zakoračili u sve razvijenije tržište mobilnog plaćanja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram