Zatvori
Poslovni Puls
11/11/2016

Francuska robna kuća uz pomoć mobilnog plaćanja želi privući kineske turiste

Francuska robna kuća Printemps pokrenula je u srijedu korištenje usluge Alipay, jedne od najvećih usluga platnog prometa u Kini. Ona je uvedena u središnjoj trgovini koja je ujedno i prva robna kuću u Francuskoj koja koristi tu uslugu...

Aplikacija Alipay omogućuje korisnicima kupnju robe na brz i jednostavan način, odnosno prijenosom novca putem QR koda koji se ''skenira'' pametnim telefonom.

Ona u Kini ima oko 450 milijuna korisnika te je poznata velikoj većini kineskih turista koji putuju u Francusku, zbog čega ju je Printemps i usvojio kao novo platno rješenje za svoje mušterije.

"Kineski turisti su jedan od naših najvažnijih klijenata te smo razvili brojne posebne usluge kako bi im izrazili dobrodošlicu na bolji način te smo posebno sretni što smo im mogli ponuditi ovu ekskluzivnu uslugu u Francuskoj primjenom plaćanja putem Alipayja,'' rekla je Annalisa Loustau, direktorica marketinga i djelatnica za komunikacije u Printempsu.

Robna kuća je također integrirarala propise Alipayja u svom središnjem sustavu za upravljanje te je najavila da će tu uslugu uvesti i u svojih 18 drugih trgovina do kraja ove godine.

Gospođa Zhu, potrošačica je iz Kine koja živi u Francuskoj već dvije godine. Ona je za novinsku agenciju Xinhua rekla kako je većinu plaćanja u Francuskoj dosad obavljala bankovnom karticom što ona ne smatra zgodnim kao primjerice usluge mobilnog plaćanja koje je koristila u Kini.

"Navikla sam u Kini plaćati mobilnim uslugama plaćanja. Sjajno je što i u Francuskoj to sada mogu koristiti, a vjerujem da će se to svidjeti i mojim prijateljima koji ovdje dolaze iz Kine,'' istaknula je.

Od terorističkih napada u Parizu prošle godine, francuski turistički sektor bilježi značajan pad. Prema napisima u francuskim medijima, ta zemlja je izgubila više od osam posto posjetitelja od siječnja ove godine te je broj kineskih turista koji posjećuju Francusku pao za 23 posto.

Predsjednik uprave Printemps Haussmann Pierre Pelarrey ističke kako turisti iz inozemstva predstavljaju 40 posto klijentele čitavog lanca. S obzirom na to da njihovo poslovanje osjeća posljedice prošlogodišnjih napada, oni su krenuli u poduzimanje raznih mjera kako bi se omogućila sigurnost te pružila bolja orijentacija i usluga.

''Kineski kupci su vrlo važni za nas. Mi ćemo se pobrinuti da ono što su sanjali o Parizu dok su bili u Kini odgovara učinkovito onome što će iskusiti u našoj robnoj kući,'' rekao je Pelarrey.

Podsjećamo kako je Alipay platforma za online plaćanje pokrenuta u Kini 2004. od strane grupacije Alibaba odnosno njezina osnivača Jacka Maa. Ona također ima duboke korijene u životu kineskih potrošača jer se koristi za plaćanje roba u trgovinama i online kupnju, ali i za različite druge usluge kao što su taksiji, restorani i odjeća, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram