Zatvori
Poslovni Puls
17/09/2012

Karamarko: Vlada radi najbolje što može, ali to nije dovoljno da nas izvuče iz krize

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prozvao je Vladu da ne pokazuje dovoljno kvalitete i inicijative da Hrvatsku izvuče iz krize...

"Znam da je ovo njihov maksimum, možemo reći da oni rade najbolje što mogu, ali to nije dovoljno da nas izvuku iz krize", izjavio je Karamarko novinarima uoči sjednice HDZ-ova kluba u Hrvatskom saboru.

Karamarko je dogovorio kako nitko od nas nije očekivao da će oni do devetog mjeseca od Hrvatske stvoriti od Švicarsku. "To je nemoguće, nitko to nije očekivao, ali smo svi očekivali da počnu zaustavljati neke negativne trendove u hrvatskom gospodarstvu", rekao je.

Vladine prvotne ocjene da će godinu završiti s rastom BDP-a od 0,8 posto, da bi se zatim suglasila s padom od 2,1 posto, ocijenio je lažima.

Za komentar najavljenog poskupljenja cijene grijanja novinari su pitali i HDZ-ovog zastupnika i bivšeg ministra gospodarstva Đuru Popijača. I mi smo živjeli u vremenima krize i neimaštine pa smo na sve moguće načine pokušavali zaštititi standard građana, upravo utječući na cijenu onih stvari ne koje smo mogli, u prvom redu cijenu energenata. Očigledno da ništa drugo ne preostaje nego i dalje tući po džepovima građana, rekao je Popijač.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram