Zatvori
Poslovni Puls
15/09/2012

MMF upozorava Srbiju: Previše trošite i ne provodite strukturne reforme!

Srbiji je potrebna opipljiva fiskalnda konsolidacija - nacrt proračunskkog rebalansa za 2012. godinu koji je usvojila vlada ne bi postigao taj cilj, propćila je misija MMF-a nakon petodnevne posjete Srbiji i preporučila dodatno obuzdavanje potrošnje prije usvajanja usvajanja rebalansa u parlamentu...

"Misija preporučuje da se razmotri dodatno obuzdavanje potrošnje prije konačnog usvajanja rebalansa proračuna za 2012. godinu. Za 2013. godinu, cilj vlade u pogledu deficita je generalno adekvatan, ali će njegova realizacija zahtjevati značajne dodatne mjere", poručili su iz MMF-a.

Šef misije MMF-a za Srbiju Zuzana Murgasova kazala je da rebalans srbijanskog proračuna sadrži prikladne mjere za povećanje prihoda i ograničava indeksaciju obvezne potrošnje, ali upozorada kako su te uštede kompenzirane većom potrošnjom, uključujući i nove inicijative.

- Srbija okreće leđa EU-u i prihvaća Rusiju kao svog političkog pokrovitelja?

"Kako bi se postigla fiskalna kredibilnost i održivost, Vlada mora bez odmah usvojiti jasan i realan srednjoročni program fiskalne konsolidacije radi smanjenja javnog duga ispod 45 posto BDP-a, u skladu s odredbama Zakona o proračunu. To mora biti popraćeno širokim ambicioznim programom strukturnih reformi kako bi se otvorile nove mogućnosti rasta za srbijansko gospodarstvo", rekla je Murgasova.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram