Zatvori
Poslovni Puls
14/09/2012

Pokrenut stečaj Vjesnika: Zaposlenici potražuju 10 milijuna kuna

Stečaj tvrtke Narodne novine press d.o.o., koja je izdavala dnevni list Vjesnik, otvorit će se u nekoliko sljedećih dana...

Prvo ispitno ročište je održano, nitko nije imao ništa protiv stečaja, pa se za pokretanje postupka čeka još samo stečajni upravitelj. Stečaj je predložila Porezna uprava, koja od Narodnih novina press potražuje oko 4,5 milijuna kuna za doprinose, piše Večernji.

Kraj je to jednog novinarskog brenda, ali i neizvjesnosti stotinjak zaposlenika koji unatoč prestanku tiskanja dnevnog lista nisu izgubili posao. Tvrtka im do danas duguje osam plaća. Dio potraživanja zaposlenika koja su narasla na oko 10 milijuna kuna, namirena su, ali je riječ o iznosu istovjetnom trima minimalnim plaćama, a najviše čemu se mogu nadati su još tri minimalca nakon stečaja.

Dugovi prema radnicima tek su dio obveza tvrtke koja tiskari Vjesnik duguje milijune za tiskanje, a ima obveze i prema dobavljačima, kojima zbog blokade računa nije mogla platiti ni kune od sredine ožujka. Zaposlenici i vjerovnici teško će se naplatiti jer je knjigovodstvena vrijednost tvrtke svega milijun kuna, a stvarna još i manja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram