Zatvori
Poslovni Puls
08/09/2012

Početak kraja za megalomanske sportske dvorane izgrađene za potrebe rukometnog prvenstva

Zatvaranje splitske Spaladium Arene mogao bi biti samo početak kraja za megalomanske sportske dvorane koje su izgrađene za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva...

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ocijenio je kako je HDZ-ov model izgradnje dvorana za Svjetsko prvenstvo u rukometu bio financijski promašen te opterećujuć za državu i lokalne zajednice.

"Svaki prljav model koji je napravljen kad tad se mora poljuljati", rekao je Čačić u Varaždinu odgovarajući na novinarsko pitanje o situaciji vezanoj za sportske dvorane koje su izgrađene za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine.

Čačić je kazao kako se vrlo dobro sjeća vremena uoči izgradnje "kada je HDZ-ova vrhuška na sav glas branila način izgradnje, a on je već tada upozoravao kako je to potpuno mutan posao. Epilog priče oko dvorana je bačen novac, opterećena zemlja i lokalne sredine".

Dodao je da ima pozitivnih primjera poput varaždinske dvorane koja zbog odgovornog i racionalnog rada nije u problemima. O mogućim rješenjima je rekao kako je ova Vlada nasljednik obveza bivše, ali da se dvorane sasvim sigurno neće rušiti.

Posjetimo, zbog duga za najam Spaladium Arene koji se u proteklih 12 mjeseci popeo čak na 21,5 milijuna kuna, banke koje su pratile projekt izgradnje, u ponedjeljak namjeravaju blokirati račun Grada Splita. Erste i Zagrebačka banka još su sredinom ovog tjedna poslale službeni dopis Banovini u kojem su gradskim čelnicima najavile pokretanje ovrhe i blokadu računa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram