Zatvori
Poslovni Puls
04/09/2012

Propadaju Vladini planovi: Nezaposlenost će rasti sve do proljeća!

Gost večerašnjeg HRT-ovog Dnevnika bio je ministar rada Mirando Mrsić...

"Kad me pitate za prognoze, to je kao da me pitate kakvo će biti vrijeme za Novu godinu", kaže Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, komentirajući najave da bi do kraja godine na burzi moglo biti 340 tisuća nezaposlenih.

Nezaposlenost će, izjavio je Mrsić u Dnevniku HTV-a, rasti sve do proljeća iduće godine. Tada će, tvrdi ministar, profunkcionirati Vladine mjere, s naglaskom na investicijski ciklus. "No, ni onda ne treba očekivati preko noći velike pomake. Kada krenu investicije, potrebno je oko šest mjeseci da se to vidi na stopi nezaposlenih", kaže Mrsić.

"Mi u ovom proračunu, a to planiramo i za idući, imamo aktivne mjere politike zapošljavanja. Omogućit ćemo samozapošljavanje, svi će moći otvoriti svoju tvrtku za 750 kuna, prilikom čega će u HZZ-u imati tihog partnera. Svi koji imaju želju da se upuste u poduzetništvo dobit će poticaj. Siguran sam da će u taj sustav željeti ući velik broj ljudi, a svaka firma koja uspije zaposlit će još nekoga. Ako tisuću ljudi krene u neko poduzetništvo, pa zaposli još dvije ili tri tisuće, to je velika stvar", kaže Mrsić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram