Zatvori
Poslovni Puls
29/08/2012

Zdravko Mamić lovi u mutnim vodama: Modrić mu mora isplatiti 33,3 milijuna kuna!!

Luka Modrić u Real Madridu će igrati za plaću od oko 4,5 milijuna eura (33,3 milijuna kuna) godišnje, a isti taj iznos kroz pet godina će pripasti Dinamovu izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću, i to na temelju građanskog ugovora kojeg ovaj ima s igračem…

Po slovu tog ugovora, Modrić je Mamiću dužan isplaćivati 20 posto od svojih primanja sve do kraja karijere. Stoga je igrač dužan Mamiću godišnje isplaćivati po 900 tisuća eura, a s obzirom da je s Realom potpisao petogodišnji ugovor, odradi li ga do kraja Zdravko Mamić će profitirati za 4,5 milijuna eura, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Mamić sličan ugovor ima i s drugim hrvatskim reprezentativcem i bivšim igračem Dinama, Eduardom da Silvom. No, naturalizirani Brazilac je odlučio stati tome na kraj, prestao je Mamiću plaćati postotak smatrajući ugovor lihvarskim i suprotnim pravilima Međunarodne nogometne organizacije (FIFA).

Krajem prošle godine vodila se medijska poliemika između Mamića i Eduarda vezana za taj slučaj, Mamić tvrdi kako je riječ o građanskom ugovoru koji ne podliježe FIFA-inim pravilima, dok igračevi odvjetnici nastoje dokazati suprotno.

Modrić se za sada nije bunio, zasigurno redovito isplaćuje Mamiću njegov postotak. S obzirom na četiri godine provedene u Tottenhamu, uz godišnju plaću od oko 2,5 milijuna eura, čini se da je Zdravko Mamić na njemu do sada već zaradio oko dva milijuna eura, zaključuje Slobodna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram