Zatvori
PoslovniPuls
08/02/2022

Luka Modrić među ulagačima u hrvatsku sportsku aplikaciju Sportening

Sportski startup Sportening, koji želi pomoći povezati navijače i sportske klubove, može se pohvaliti s novim ulagačem i odsad velikim promotorom - Lukom Modrićem! Proslavljeni nogometaš španjolskog Real Madrida i "vatreni" tako je sudjelovao u ulagačkoj rundi teškoj 6,4 milijuna eura koju su predvodili Sacha Dragić, prvi čovjek rumunjskog Superbeta, Sequoia Capital i Clarium Capital, ulagački fond poznatog američkog tehnološkog poduzetnika Petera Thiela.

"Kad sam vidio koliko su strastveni u Sporteningu u želji da naprave platformu koja povezuje i stvara dodatnu vrijednost za navijače, odlučio sam se uključiti", rekao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije kojem je ovo prvo (javno) ulaganje u neki startup.

"Stadioni imaju limitirane kapacitete, barovi i pubovi su nedavno bili zatvoreni i u takvim okolnostima navijači ne mogu ostvariti osjećaj pripadnosti i zajednice. Sportening rješava taj problem i želja mi je da ovim ulaganjem barem djelomično vratim navijačima za sve u karijeri."

Iza Sportening aplikacije stoji tvrtka sa sjedištem u Zagrebu na čelu koje je Ivan Klarić, iskusni domaći tech poduzetnik i ulagač.

"Sport je ljudima potreban zbog osjećaja pripadnosti, stvaranja zajednice i zabave. Navijači su na internetu zanemareni i za nas je bilo nedopustivo da najveća svjetska zajednica okupljena oko svojih sportskih timova nema svoje mjesto. Taj problem želimo riješiti u Sporteningu i osigurati da navijači imaju vlastitu platformu. Lukina podrška dolazi u najboljem trenutku", kazao je Klarić.

Nedavno su otvorili ured u San Franciscu iz kojeg Klarić planira globalnu ekspanziju aplikacije koja je u Modriću dobila snažnu marketinšku polugu.

Sportening ima oko 250.000 korisnika, a svakog dana pridruži se još više od 2000 novih navijača iz cijelog svijeta. Iz kompanije javljaju kako u sljedećih 16 mjeseci na platformi očekuju preko šest milijuna korisnika. 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram