Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2012

U proteklih 20 godina plaće radnicima narasle za 186 posto, a nogometašima za 1500 posto!

Otkako je 1992. godine uvedena Premier liga u Engleskoj pa sve do danas plaće nogometaša u tom elitnom nogometnom razredu porasle su nevjerojatnih 1508 posto, piše Večernji list...

Usporedbe radi, plaće tzv. običnih zaposlenika u istom su razdoblju u Velikoj Britaniji porasle skromnih 186 posto. Iz toga proizlazi da su plaće nogometaša rasle gotovo 10 puta brže od plaća običnih radnika. Studija koju je proveo Centar za visoke plaće u Britaniji bavila se i jednom drugom stvari. Naime, osim plaća nogometaša, u malo više od 20 godina porasle su i cijene ulaznica za utakmice Premijerne lige, i to 1000 posto.

Provedena je studija otkrila i kako recesiju koja je pogodila cijeli svijet nogometaši nisu ni osjetili, a nogometni klubovi danas više od 80 posto svojih rashoda troše na enormne plaće igrača. Prije 15 godina ta su izdvajanja bila ispod 50 posto.

"U zadnjih 30 godina vidimo masovno povećanje plaća nogometaša. Oni su sad u rangu bankara i raznih direktora, a i plaće nogometaša kompleksne su poput njihovih, a često i tajne. Vrijeme je da se malo prikoči s eskalacijom tih plaća, u nogometu kao u poslu pametnije je da se taj novac investira u treninge i infrastrukturu, umjesto u neodržive plaće", navodi autor studije Dave Boyle.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram