Zatvori
Poslovni Puls
15/08/2012

Vladimir Ferdelji: Dok ne pokrenemo reindustrijalizaciju nema značajnog smanjenja broja nezaposlenih

Premijer Milanović u nedavnom intervjuu najavio je gospodarski rast iduće godine , jer da "tako predviđaju pokazatelji"...

S time se ne slaže ekonomski analitičar Vladimir Ferdelji. Ne zna na čemu se temelji Milanovićev optimizam. Smatra da Milanović misli da će ova godina biti tako katastrofalno loša da sljedeća ne može biti tako loša pa će biti nešto bolja. U emisiji HTV-a Hrvatska uživo rekao je da je nezaposlenost jedan od najvećih problema hrvatskog gospodarstva i ne može se riješiti bez pokretanja hrvatske industrije. "Samo industrija može zaposliti dovoljan broj nezaposlenih. Vlada je u osam mjeseci pokazala da ne zna naći izlaz iz krize", oštar je bio Ferdelji. Tvrdi da nema reindustrijalizacije i smatra da Vlada radi samo kozmetičke zahvate, a da stvarnih promjena nema.

"Nadam se da će se rješenja pronaći prije nego što socijalna osjetljivost prijeđe svaku granicu", rekao je.

Smatra da je novac kojim se želi graditi TE Plomin bolje uložiti u vinograde i maslinike koji bi trajno zaposlili tisuće ljudi.

"U ovom trenutku teško je reći kako ima naznaka da će doći do oporavka sljedeće godine. Sve ovisi o tome hoće li se oporaviti investicije. U ovom trenutku se to ne vidi. ali svakako godina je pred nama pa se to možda i može dogoditi", komentirao je Milanovićeve izjave Vladimir Gligorov s Bečkog instituta za Dnevnik HTV-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram