Zatvori
Poslovni Puls
14/08/2012

Banke bijesne na Keruma: Na njih će pasti sav teret neuspješne investicije u hotel Marjan?

Splitski gradonačelnik Željko Kerum u posljednje je tri godine svu dobit ostvarenu prodajom nekretnina trgovačkog lanca Kerum izvlačio iz tvrtke i isplaćivao sebi osobno, a prema tvrtkinim financijskim izvještajima, riječ je o iznosu većem od 120 milijuna kuna...

Splitski gradonačelnik isplatio si je svih 13,5 milijuna kuna dobiti ostvarene 2009. te svih 69,5 milijuna kuna dobiti iz 2010., a za isplatu je određeno i svih 37,4 milijuna kuna dobiti ostvarene lani, pa je ukupno riječ o iznosu od 120,4 milijuna kuna ili 16 milijuna eura, prenosi T-Portal.

Kada se pogledaju poslovni podaci ostalih Kerumovih tvrtki, stječe se dojam da iza svih tih poteza stoji strategija dezinfekcije poslovanja od investicije u hotel Marjan. Ona se provodi putem izvlačenja novca i prebacivanja na druge osobe svega što je vrijedno kako bi na kraju obaveze Kerumovih tvrtki koje su inficirane investicijom u hotel Marjan najvećim dijelom ostale pokrivene tim istim hotelom, a sve ostalo bilo bi unovčeno ili spašeno.

Kerumove tvrtke koje su inficirane hotelom Marjan su Neva Kerum preko koje je kupio tvrtku Adriatic – Hotel Marjan, trgovački lanac Kerum koji se zadužio kod banaka pa Nevi Kerum posudio značajna sredstva za tu investiciju te tvrtka Sapor njegova nećaka Igora Sapunara preko koje su išli radovi na hotelu. Osim što je izdvojio Hotel Central i Kerum trgovinu, koje je prebacio na bivšu suprugu i nećaka, Kerum je iz tih tvrtki izdvojio i Koteks, koji raspolaže robnom kućom i drugim nekretninama u Splitu pa je prebacio na vijećnike iz svoje stranke Ivana Serdarevića i Tomislava Režića.

Na taj se način situacija već značajno približila onoj u kojoj će zbog neizvjesne investicije u hotel Marjan banke puno više strepiti nego Kerum, koji je ostatak svoje imovine unovčio ili prebacio na rođake.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram