Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2012

Širi biznis na Daleki istok: James Cameron otvorio 3D produkcijsku kuću u Kini

Azija, a pogotovo Kina, postaje sve važniji globalni igrač, a filmska industrija još je jedno područje u kojem možemo očekivati jačanje kineskog utjecaja....

Otac "Avatara" i "Terminatora", redatelj James Cameron, shvatio je ovu činjenicu te je nedavno potpisao ugovor o osnivanju produkcijske kuće u Kini, specijalizirane za 3D kinematografiju.

Cameron Pace Group, produkcijska kuća Jamesa Camerona, potpisala je partnerski ugovor s Tianjin Holdingom i tvrtkom Tianjin North Film Group kako bi osigurali uvjete za produkciju 3D filmova. Tianjin je pokrajina na sjeveru Kine, a tamošnji veliki uspjeh Cameronovog "Avatara" dokazao je da kineska publika obožava 3D filmove. Cameron je zadnji put posjetio Kinu u travnju, kako bi prisustvovao na pekinškom međunarodni filmski festival, a tada je u intervjuima spominjao kako razmišlja o snimanju nastavaka "Avatara" u Kini.

Cameron nije prvi veliki holivudski igrač koji vidi golemeu priliku u Kini, Disney i Marvel su već ranije potpisali dogovor o koprodukciji trećeg nastavka priče o Iron Manu, dok DreamWorks u Kini radi na animacijskom studiju i izgradnji velikog centra za zabavu.

Izvor: Index.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram