Zatvori
Poslovni Puls
05/08/2012

Na ubiranju ZAMP-ovog "harača" ostvarili dobit od vrtoglavih 38,8 milijuna kuna!

Poduzetnik Marko Vojković i njegov poslovni partner Juraj Mucko isplatili su sebi 2011. godine čak 38,8 milijuna kuna dobiti koju je njihova tvrtka Emporion akumulirala posljednjih godina, pišu Novosti...

Ta je dobit dobrim dijelom bila ostvarena i na poslovima prikupljanja ZAMP-ovih autorskih naknada, dobivenima od Hrvatskog društva skladatelja (HDS) u vrijeme dok su na vodećim funkcijama u tom društvu bili Vojkovićeva sestra Sanda Vojković te njegov i sestrin bliski prijatelj, sadašnji predsjednik republike Ivo Josipović.

Da je dobit Emporiona lani isplaćena vlasnicima tvrtke, odnosno Vojkoviću koji drži 67 posto vlasničkog udjela, i Mucku koji drži 33 posto, vidljivo je iz financijskog izvještaja tvrtke Emporion za 2011. godinu, predanog Fini početkom srpnja. Činjenica da su si vlasnici Emporiona isplatili taj iznos važna je zato što su Vojković i Josipović nakon izbijanja afere “ZAMP” u ožujku ove godine tvrdili kako je visoka dobit koju Vojković ostvaruje na poslu s HDS-om “samo papirnata” te da je stvarna zarada njegove tvrtke znatno manja.

Da je riječ tek o “papirnatoj” dobiti izjavio je u ožujku upravo Josipović u emisiji “Nedjeljom u dva”.

Novosti tvrde kako su Vojkovićeve tvrtke Emporion i Emporion usluge samo su u trogodišnjem periodu od 2008. do 2010. od HDS-a naplatile 111,5 milijuna kuna, ostvarivši 29 milijuna kuna čiste dobiti.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram