Zatvori
Poslovni Puls
27/07/2012

Rohatinski na slatkim mukama: Može raditi za Todorića ili za Goldman Sachs

Bivši guverner HNB-a Željko ROhatinski nakon odlaska s čelnog mjesta Hrvatske narodne banke najvjerojatnije će se vratiti u Agrokor...

No, paralelno bi mogao raditi i za Goldman Sachs, jednu od najvećih svjetskih investicijskih banaka. Otkrio je to Rohatinski u razgovoru za Novi list.

"Istina, dobio sam poziv iz Goldman Sachsa da postanem član njihovog "advisory boarda" što konkretno znači da budem njihov poslovni savjetnik za poslove koje obavljaju u Srednjoj Europi i posebno u našoj regiji", kaže Rohatinski pa dodaje:

"Posao u Goldman Sachsu, a obavio sam konkretne razgovore s njihovim predstavnicima, nije posao u punom radnom vremenu, već posao koji se obavlja prema potrebi i koji na neki način može predstavljati dobru dopunu nekom drugom redovnom poslu, no ne i nešto što bi u cijelosti ispunilo moje radne kapacitete."

Stoga je, kako kaže, puno vjerojatnija opcija da će se vratiti u Agrokor. No, moguće je i da će "iskombinirati" ta dva posla. "Moguće je, uz pretpostavku da ta dva eventualna posla nisu u sukobu interesa. No, da li će do toga i doći, naravno zavisi i od budućih eventualnih poslodavaca i njihovih preferencija", kaže Rohatinski.

Na pitanje je li mu povratak u Agrokor bio zajamčen ugovorom koji je imao prije nego je napustio kompaniju Ivice Todorića i otišao u HNB, Rohatinski odgovara: "Ja sam s Agrokorom imao standardni menadžerski ugovor i ne sjećam se da u njemu stoji i mogućnost povratka, ali je od početka postojao jedan gentlemanski dogovor između gospodina Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ukoliko to želim."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram