Zatvori
Poslovni Puls
11/03/2014

Agrokor ugasio tvrtku koju je kupio od bivšeg guvernera HNB-a Rohatinskog

Špediterska tvrtka Romah, koju je 2011. godine Agrokor kupio od Marije Rohatinski, supruge tada još stolujućeg guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog, prije nekoliko je mjeseci ugašena, piše Jutarnji list...

Tada su u Agrokoru Ivice Todorića tvrdili kako Romah kupuju zbog poslovnih potreba kompanije na tržištima u razvoju i na Dalekom istoku, te priprema za ulazak u EU, tvrtka je nakon gubitaka u 2011. i 2012. godini ugašena. Tvrtka osim direktorice Ljiljane Mikulić nije imala drugih zaposlenika.

Jedina imovina koju je Romah imao bila je obiteljska kuća Rohatinskih. Danas bivši guverner je nije prijavio na imovinskoj kartici, a kako je Romah u trenutku preuzimanja imao 5,8 milijuna kuna duga, ispada da je Todorić svojem kolegi sa studija kuću de facto kupio, piše Jutarnji.

Marija Rohatinski to je demantirala, tvrdeći da je nekretninu otkupila od Romaha prije prodaje Agrokoru kao fizička osoba. Romah je Agrokor kupio za kunu.

Nakon što je otišao iz HNB-a, Rohatinski se zaposlio kao savjetnik u Agrokoru, gdje je bio i prije HNB-a, piše Jutarnji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram