Zatvori
Poslovni Puls
21/07/2012

Vladimir Ferdelji: Uvjeti poslovanja su pogoršani, Vlada potiče antipoduzetničku klimu

U HTV-ovom Dnevniku 3 gost je bio predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika Vladimir Ferdelji...

Komentirao je nezadovoljstvo ministra financija Slavka Linića poslodavcima.

Ne zna što je time Linić mislio reći. Naime, "Vlada je najveći poslodavac u Hrvatskoj. Prema tome, ako je nezadovoljan poslodavcima, onda je prije svega nezadovoljan sobom", smatra Ferdelji.

Na pitanje je li se situacija od promjene vlasti uistinu pogoršala za poslodavce, Ferdelji je rekao da "sadašnja vlast samo nastavlja s mjerama koje već godinama čine tu antipoduzetničku klimu".

"Nabrojat ću samo neke: rast cijena energenata, ukidanje nekih materijalnih prava, nerješavanje nelikvidnosti koja je značajno povećana u posljednjih šest mjeseci. Dakle, uvjeti poslovanja su se pogoršali. Ako su hrvatski menadžeri i poduzetnici nesposobni, zašto strani zaobilaze Hrvatsku u širokom luku", upitao je Ferdelji.

Lock out, kada poslodavci idu u štrajk odnosno brane raditi radnicima, normalno je sredstvo kojim se poduzetnici mogu boriti za svoje interese. U Udruzi poslodavaca je već nekoliko puta spominjan lock out. "Prije svega zbog različitosti interesa unutar samih poslodavaca sumnjam da je jedan opći lock out moguć", rekao je Ferdelji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram