Poznati glumac Morgan Freeman je donirao milijun dolara za predsjedničku kampanju Baracka Obame…

Donacija je uplaćena na račun organizacije Priorities USA Action, koja nije direktno povezana sa predsjedničkom kampanjom, ali koja financira Obamino reklamiranje u tijeku kampanje za ponovni izbor.

Freemanova donacija je pomogla Priorities USA Action da dostigne cilj od šest milijunana dolara donacija za svibanj. Freeman je ranije izjavio da vjeruje da je Obama uradio izvanredan posao s obzirom na okolnosti.

“Obama je završio rat u Iraku. Napravio je odgovarajuće reforme na Wall Streetu. Spasio je automobilsku industriju i zaštitio je zdravstveno osiguranje svih Amerikanaca. Prepoznao je potpunu jednakost između braće i sestara i postavio impresivne i moćne žene u Vrhovni sud. Ponosan sam što mogu dati svoj glas i podršku njemu i onima koji su na njegovoj strani”, kazao je Freeman.

Morgan Freeman je samo jedna u nizu poznatih ličnosti koje su pružile podršku za kampanju ponovnog izbora Obame na mjesto predsjednika. Svoju podršku Obami su ranije već iskazali George Clooney, Eva Longoria, Sarah Jessica Parker i Gwen Stefani, prnosi HRT.