Zatvori
Poslovni Puls
31/03/2016

Obama spreman ukinuti sankcije Rusiji, ali...

Američki ministar naglašava da ekonomske sankcije predstavljaju snažno političko oružje prema kojem se ne treba odnositi neozbiljno. Mi nismo dužni odustati od primjene sankcija zbog toga što one usporavaju ekonomski rast, naglasio je Lew...

Jacob Lew je dodao da SAD treba ukidati sankcije onim zemljama koje promijene svoju politiku. Kao primjer je naveo ukidanje sankcija Teheranu koje su uvedene zbog iranskog nuklearnog programa.

Sankcije prema Rusiji produžene su 3. ožujka odlukom američkog predsjednika Baracka Obame. Glasnogovornik veleposlanstva SAD-a u Moskvi William Stevens rekao je da je odluka o ukidanju sankcija rutinska stvar i da Obama to može učiniti u svakom trenutku, čim Moskva u potpunosti ispuni obveze iz Minskog sporazuma.

Moskva je, međutim, više puta isticala da ona nije strana u unutarnjem ukrajinskom sukobu.

Američki veleposlanik John Tefft isticao je kako bi SAD mogao ukinuti nekolicinu sankcija u slučaju realizacije Minskog sporazuma, ali da će dio sankcija ostati na snazi, zbog Krima u sastavu RF, piše portal Vzgljad.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram