Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2012

E sad će biti svega: PR-ovci najavili pravni rat Milanovićevoj Vladi

Vlada je danas zabranila ministarstvima, agencijama i državnim tvrtkama rad s PR agencijama. Iznimno se PR-ovci mogu angažirati samo na većim projektima, ali uz prethodnu suglasnost i posebnu odluku Vlade, objavio je premijer Zoran Milanović...

"O takvoj odluci nismo razmišljali prije nekoliko mjeseci, međutim količina žuči i agresije u određenim krugovima potaknula nas je da potpuno jasno definiramo da nema dodatnog plaćanja PR usluga javnim novcem. To se može napraviti iznimno za velike projekte, ali o njima će sve znati cijela hrvatska javnost", rekao je danas Zoran  Milanović.

Hrvatska udruga komunikacijskih agencija (HUKA) ovu je odluku u priopćenju ocijenila skandaloznom, nezakonitom i neodrživom. Smatraju da takva odluka diskriminira jednu cijelu profesiju, potiče sivo tržište i otežava cjelokupnu komunikaciju Vlade, ministarstava i ostalih tijela državne uprave. Brine ih i što se ta odluka može klasificirati i kao pokušaj ugrožavanja slobode tržišnog natjecanja, a suprotna je i članku 49. Ustava kojim je određeno da su poduzetnička i tržišna sloboda temelj gospodarskog ustrojstva RH te se ista mogu ograničiti samo zakonom u iznimnim uvjetima.

Predsjednica Hrvatske udruge za odnose se javnošću (HUOJ) Aleksandra Kolarić već je najavila podizanje ustavne službe i sudske zabrane jer će, ona kaže, Vladina odluka uništiti PR agencije i stotine radnih mjesta.

Zbog kontroverzne odluke Vladu su žestoko kritizirali i brojne poznate PR "face" poput Boža Skoke, Krešimira Macana i Violete Colić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram