Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2012

Iskusna urednica i voditeljica Mirjana Rakić nova v.d. ravnateljice HTV-a

U skladu sa svojim ovlastima određenim izmjenama i dopunama Zakona o HRT-u, vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet donio je danas odluku o imenovanjima ravnatelja ustrojbenih jedinica i glavnih urednika HTV-a i HRA...

Za v.d. ravnateljice HTV-a imenovana je Mirjana Rakić, dok je za v.d. glavnog urednika HTV-a imenovan Dean Šoša, priopćili su iz HRT-ovog Odjela za odnose s javnošću.

Novokmet je za v.d. ravnatelja Hrvatskog radija (HRA) imenovao Darija Špelića, dok je za v.d. glavnog urednika Hrvatskog radija imenovao Biljanu Romić. Za v.d. ravnatelja Glazbene proizvodnje (GP) imenovana je Ivana Kocelj.

Podsjetimo, Sabor je prošlog petka potvrdio Novokmeta za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a s 88 glasova za i 23 protiv. Prema novom zakonu, Novokmetu mandat privremenog ravnatelja može trajati najviše šest mjeseci tako da će se "bitka" za utjecaj na HRT-u nastaviti i dalje. Nakon ovog glasanja u Saboru prestala je dužnost privremenom glavnom ravnatelju HRT-a Josipu Popovcu.

Novokmet će na poziciji v.d. ravnatelja ostati do jeseni, kada će Sabor izabrati nove šefove HRT-a. Prave promjene na javnoj televiziji, u sklopu kojih će do punog izražaja doći izmjene Zakona o HRT-u, slijede vjerojatno tek u listopadu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram