Zatvori
Poslovni Puls
13/07/2012

Ivo Josipović o razvoju turizma: Hrvatska se mora više ugledati na Istru

Turizam je jedan od rijetkih sektora hrvatskog gospodarstva od kojeg se očekuje da potakne više stope rasta i kvalitetan razvoj, a uz poticanje investicija u turizmu potrebno je u funkciju staviti i napuštene objekte, istaknuto je uz ostalo na poslovnom skupu Croatia business open Umag 2012 koji je danas svečano otvoren u umaškom hotelu Melia Coral...

Tema skupa je Turizam kao faktor razvoja: koliko može turistički sektor potaknuti gospodarski rast u Hrvatskoj.

Od strateške je važnosti pitanje kako privući investitore, istaknuo je predsjednik Ivo Josipović, dodavši kako bi osobno želio da "Hrvatska ima deset uspješnih regija poput Istre".

Nažalost, u Hrvatskoj ima i dijelova obale koji su potpuno neiskorišteni samo zbog neodlučivanja i sada već dugi niz godina stoje i statiraju kao spomenik lošeg upravljanja, kazao je Josipović i istaknuo da treba motivirati i potaknuti poduzetnike kojima treba osigurati i povoljne kreditne linije.

Ustvrdivši kako turizam ima velike potencijale razvoja u Istri, istarski župan Ivan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo što Istra u tom segmentu snažno kroči naprijed i puno ulaže u turističke kapacitete.

"U idućih deset godina Istri trebaju deset novih golf igrališta jer je to isplativ projekt. Osim toga Istri je potreban kongresni centar u Poreču i kulturni centar te svakako realizacija projekta Brijuni Rivijera, jer su Brijuni pravi rudnik dijamanta hrvatskog turizma", poručio je Jakovčić.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram