Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2012

Podnešen zahtjev za otvaranje stečajnog postupka nad izdavačem Nacionala

Tjednik Nacional već dva tjedna se nije pojavio na kioscima, zbog čega je 16 radnika NCL Media Grupe na Trgovačkom sudu podnijelo zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka nad firmom...

Prijedlog za pokretanje stečaja je, kako doznaje Index, podnesen nakon što je sin većinskog vlasnika firme i predsjednik Uprave NCL-a Moritz von Seefried pismeno obavijestio radnike da zbog prevelikih dugovanja i nedostatka financija više nije u mogućnosti isplaćivati plaće i financirati daljnje izlaženje Nacionala. Radnicima je Von Seefried javio da više ne moraju dolaziti na posao.

S obzirom da zaposlenici Nacionala već tri mjeseca nisu dobili plaće, a nisu im uplaćivani ni doprinosi, nije im ostalo ništa drugo nego da svoja potraživanja pokušaju naplatiti putem stečajnog postupka. NCL Media Grupa u dogledno vrijeme otići će u stečaj s više od 10 milijuna kuna dugovanja raznim vjerovnicima.

Takva bilanca je rezultat niza loših poslovnih poteza rukovodstva firme tijekom zadnjih godinu dana, od kada su ušli u vlasničku strukturu, ali i posljedica dugova koje su bivši vlasnici iza sebe ostavili.

NCL Media Grupa tako je Tiskari dužna 6,3 milijuna kuna, državi 2 milijuna kuna, zaposlenicima i vanjskim suradnicima 1,6 milijuna kuna... Naravno, tu su i dugovanja prema bankama, odnosno nevraćeni krediti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram