Zatvori
Poslovni Puls
02/07/2012

Postoje sumnje da je netko namjerno uništio tjednik Nacional?

Obrazloživši to nedostatkom novca, nominalni vlasnik NCL grupe, Harald von Seefried, ugasio je Nacional, jedan od najutjecajnijih tjednika u Hrvatskoj...

Politički komentator lista, Srećko Jurdana, u emisiji "Karte na stol" Osječke televizije otkrio je zašto smatra da su pravi razlozi gašenja drugi te sumnja u autentičnost Seefriedova vlasništva.

Naziva ga nominalnim vlasnikom Nacionala i optužuje da je za predsjednika Uprave postavio sina Moritza kako bi samo figurirao na toj funkciji i projekt priveo kraju.

"Bio je potpuno nesposoban za taj posao i samo je glumio predsjednika Uprave. U svome mandatu nije donio Nacionalu niti jedan poslovni ugovor. Nacional je izlazio dok su mogli crpiti novac rezerviran za to u kupoprodajnoj transakciji. Čim su došli do granice koju su vjerojatno sami postavili, rekli su da više neće stvarati daljnje troškove jer vjerojatno nešto mora i njima ostati. Vlasnik je netko drugi, ali ne bih spominjao njegovo ime. Imamo indicije da je to jedna velika inozemna novinska kuća angažirana i u Hrvatskoj. Moguće je da su otpočetka kanili ukloniti Nacional s tržišta kao konkurenciju svojim izdanjima u Hrvatskoj", navodi Jurdana.

Skupa s predsjednikom NO-a, Boškom Matkovićem, intenzivno radi na obnovi Nacionala i pronalaženju ulagača. Svjestan je da to moraju brzo odraditi kako 10-12 tisuća kupaca i drugih čitatelja lista ne bi odustali od svojih navika zbog preduge pauze.

"Jedan od modela je ulazak svježeg kapitala kako bi se subvencioniralo izlaženje određeno vrijeme i servisirali dugovi. To bi nam omogućilo stvaranje ekonomski uspješnijeg Nacionala nego što je bio dosad, a postoje i drugi suptilniji načini na čemu također radimo", optimističan je Jurdana.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram