Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2012

Hrvati sve češće traže zaposlenje putem smartphoneova

Broj korisnika tzv. "pametnih telefona" putem kojih je, osim razgovora i SMS poruka, moguće surfati internetom te pisati i čitati e-mailove, svakodnevno raste. Pretraga poslova pomoću 'pametnih telefona' opcija je koja je već dio sadašnjosti, ali ujedno ima  tendenciju daljnjeg porasta upotrebe i popularnosti. ..

O korištenju pametnih telefona pri traženju posla dovoljno govori i podatak iz ankete portala MojPosao, provedene među 160 ispitanika, prema kojem je gotovo trećina ispitanika (30%) ustvrdila da traže posao putem mobitela. Njih 19% to čini često, a 11% rijetko. Ističu da je to praktičan način potrage za poslom, jer nisu vezani za računalo i oglase mogu pregledavati i na njih se prijaviti bilo gdje. "Sjedim u kafiću, pijuckam kavicu i pregledavam oglase za posao. Ne moram biti kući za računalom, a mobitel, za razliku od, recimo, laptopa, stane u džep", komentar je jednog ispitanika.

Dio ih za poslom putem mobitela traga pregledavajući specijalizirane stranice s oglasima za slobodna radna mjesta, a dio ih samo u Google upiše "posao" i pretražuje rezultate. Osim same potrage za poslom, dio ispitanika istaknuo je kako se odmah putem mobitela informira o poslodavcu koji je postavio oglas za posao, bilo preko njegove web stranice, bilo na forumima.

Da ne traga za poslom putem "pametnog telefona" tvrdi 70% ispitanika. Velika većina ih nema "pametni telefon", a manji broj onih koji ga imaju smatra da potraga za poslom zahtjeva koncentriranost i vrijeme, te misle da posao nije uputno tražiti putem "pametnog telefona". Oni tvrde i da možda pregledaju oglase preko svog pametnog telefona, ali se na njih prijavljuju i dodatne informacije traže putem računala. Dio ih kao razlog što ne traže posao putem mobitela ističe i još uvijek preskup pristup internetu preko mobitela.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram