Zatvori
Poslovni Puls
27/06/2012

Napokon nešto korisno: Naplaćivanje opomena odlazi u povijest!

Izmjenama Zakona o zaštiti potrošača, koje je Vlada danas uputila u Sabor, zabranit će se naplaćivanje opomena...

Uzimajući u obzir tešku ekonomsku situaciju, te sagledavajući činjenicu da se dospjela potraživanja moraju naplatiti, predlaže se ovim izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača da trgovci, bez naknade, dostavljaju potrošačima opomene radi naplate dospjelih novčanih potraživanja.

"Izdavanje opomene radi naplate dospjelih novčanih potraživanja nije dozvoljeno naplaćivati", stoji u izmjeni zakona. Ako se na računu ipak "nekim čudom" nađe naplata opomene oštećeni potrošač ima pravo na vraćanje tog novčanog iznosa.

Kako se doznaje iz Vlade zabrana se neće odnositi na banke i njihove opomene! Odnosit će se isključivo na trgovce koji su široko definirani u ovom zakonu.

"Trgovac je bilo koja osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u okviru svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, kao i osoba koja nastupa u ime ili za račun trgovaca", navodi se u prijedlogu izmjena zakona.

Novo (13:50)

Iz Ministarstva gospodarstva ipak pojašnjavaju kako se zabrana odnosi i na banke:

"Temeljem Zakona o zaštiti potrošača trgovcem se smatra bilo koja osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u okviru svoje poslovne djelatnosti, a što uključuje i banke i pružatelje javnih usluga. Zabrana naplate opomene za dospjela, a nenaplaćena potraživanja odnosi se samo na potrošače, jer ovaj zakon regulira odnose između trgovaca i potrošača."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram