Zatvori
Poslovni Puls
27/06/2012

Angela Merkel protiv svijeta: Dok sam ja živa - nema zajedničkih euroobveznica!

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas na sastanku s visokim funkcionerima njenog koalicijskog partnera, Slobodnih demokrata, da u Europi neće biti zajedničke odgovornosti za dugove "dok je ona živa"...

Na taj način ona je uputila najoštriju moguću kritiku na zalaganje nekih članica eurozone da budu uvedene evroobveznice, kojima bi ECB garantirala za dugove svih zemalja koje koriste zajedničku valutu.

Partnerima u vladi Angela Merkel je iznela svoje stavove uoči početka izuzetno važnog summita šefova država i vlada zemalja Europske unije, a njene riječi agenciji AP prenio je jedan od sudionika tog sastanka. On je dodao i da su sudionici sastanka riječi kancelarke da nikada neće dozvoliti uvođenje zajedničke odgovornosti za dugove pozdravili snažnim aplauzom.

Merkel je i do sada odbacivala prijedloge da se uvedu euroobveznice kao rješenje za dužničku krizu u više zemalja eurozone, ali je uvijek isticala da bi to dugoročno mogla biti jedna od opcija.

Današnjom izjavom jasno je dala do znanja svima da od te ideje, koju prije svih podržavaju Italija i Francuska, neće biti ništa, piše SEEBiz.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram