Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2012

INA spremna otkupiti OMV-ove benzinske postaje u Hrvatskoj?

Nacionalna naftna kompanija Ina želi preuzeti 60-tak OMV-ovih benzinskih postaja u Hrvatskoj. O tome je već i službeno obavijestila tu austrijsku kompaniju...

Kako doznaje Večernji list od neslužbenih izvora u kompaniji, u Ini se već radi na razvoju mogućih strategija preuzimanja, a zasad se uz preuzimanje cijele OMV-ove mreže razmatra i kupovina dijela benzinskih postaja. Da je interes Ine stvaran, svjedoči i činjenica da su o toj mogućnosti već obavijestili i glavne dioničare, hrvatsku Vladu i mađarski MOL.

Visoki izvor iz Ministarstva gospodarstva potvrdio je Večernjem da u Ini postoje i ideje o kupovini OMV-a, ali još su u začetku.

Od prije je poznat interes ruskih kompanija za OMV-ove postaje. Dosad su četiri kompanije obavile preliminarno snimanje poslovanja OMV-a – ruske tvrtke Zarubežnjeft i Gazpromnjeft, jedan arapski fond i jedna zasad nepoznata tvrtka. Favoritom se smatra Zarubežnjeft, posebno s obzirom na to da je Gazpromnjeft navodno prioritetnim ciljem odredio preuzimanje grčkog Hellenic Petroleuma.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram