Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2012

Linić na kvadrat: Eurozona dobiva zajedničkog ministra financija!?

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde rekla je danas da je eurozoni potreban zajednički ministar financija i da trebaju razmotriti objavu obveznica za regiju u sklopu napora za izlazak iz ekonomske krize...

"Potrebna nam je zajednička odlučnost za napredak prema ključnoj fazi u razvoju situacije u eurozoni. Moramo ići dalje od monetarne unije kako bi spojili proračunske politike, također uz nadzorne instrumente za financijski sektor u širem smislu i sa mehanizmima za rješenje bankarskih kriza. Sve ovo bi bilo pod autoritetom eurozone a ne nacionalnih centralnih banaka", rekla je Christine Lagard dnevniku "Liberation."

Lideri EU sastaju se 28. i 29. lipnja na summitu na kojem se očekuje da će biti izrađena mapa puta za stvaranje fiskalne unije ali, prema ocjeni analitičara komentari Lagarde mogli bi izazvati iznenađenje u Berlinu.

Njemačka, koja daje najveći doprinos u Europi i nosi najveći teret u kriznim fondovima, insistira na tome da fiskalna unija mora biti provedena prije bilo kakvog razmatranja nekih radikalnih promjena poput zajedničkih obveznica.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram