Zatvori
Poslovni Puls
14/06/2012

Slavko Linić potvrdio: Uskoro kreće privatizacija HPB-a i Croatia osiguranja!

Ministar financija Slavko Linić bio je gost poslovnog ručka u Američkoj gospodarskoj komori...

"Vlada će pronaći načina za uštede i bez ukidanja ili izmjene kolektivnih ugovora, bilo kroz izmjene osnovice za plaću, bilo kroz koeficijente zaposlenih u javnom sektoru. Netko mora shvatiti - u ovoj državi neće se trošiti iznad onoga što zarađujemo niti će se s time opterećivati privreda ni građani", poručio je ministar financija Slavko Linić nakon poslovnog ručka s Američkom gospodarskom komorom.

Državnim tvrtkama koje ne plaćaju svoje radnike Linić je poručio kako se to neće tolerirati. Ministar financija najavio je i vrlo skori početak privatizacije HPB-a i Croatia Osiguranja, vjerojatno već na idućim sjednicama Vlade, za što su pripremljeni svi dokumenti. Dodao je i da će Opći porezni zakon Sabor usvojiti prije ljetne stanke.

Sindikalne središnjice su zatražile od Sabora raspisivanje referenduma pozivajući se na 717.149 potpisa prikupljenih prije dvije godine. Za Linića takav zahtjev nije iznenađenje jer dio sindikata je već na prvom sastanku o izmjenama kolektivnih ugovora u javnim i državnim službama, koje bi trebale omogućiti uštede na materijalnim pravima, pokazao da nije voljan razgovarati. Oni samo žele braniti svoje pozicije, što je njihovo pravo, kaže Linić. Drugi dio sindikata je dovoljno ozbiljan i voljan pregovarati, dodao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram