Zatvori
Poslovni Puls
11/06/2012

Gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović budući je ministar zaštite okoliša i prirode

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović predstavio je kandidata za ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića...

Nakon iznenadne ostavke ministrice Mirele Holy, u kratkom je vremenu trebalo donijeti odluku o novom kandidatu ili kandidatkinji za upražnjeno ministarsko mjesto, rekao je danas remijer Zoran Milanović.

"Saboru ću predložiti gospodina Mihaela Zmajlovića, saborskog zastupnika, gradonačelnika Jastrebarskog, mladog ekonomista koji je u lokalnoj politici ostvario zapažene rezultate", naglasio je predsjednik Vlade i dodao da se Zmajlović na početku svoje karijere bavio ekologijom i zaštitom okoliša. "Mirela Holy provodila je politiku Vlade na jedan svoj iskren, otvoren i energičan način, a kolega Zmajlović će nastaviti provoditi tu istu politiku dajući joj svoj osobni pečat", kazao je premijer Milanović.

- Evo nešto pozitivno: Jastrebarsko danas i službeno proglašeno gradom budućnosti Južne Europe

Zahvalivši predsjedniku Vlade na ukazanom povjerenju, Zmajlović rekao je da je hrvatska Vlada zacrtala jasan smjer u kojem treba voditi Ministarstvo zaštite okoliša i prirode ističući da planira u tom smjeru i nastaviti.

"Trudit ću se da se taj smjer zadrži i da se ostvaruju svi ciljevi koje je Vlada zacrtala, naglasio je. Kroz svoje dosadašnje iskustvo bavio sam se temama koje su karakteristične za ovaj resor, to je gospodarenje otpadom, zaštita okoliša, zaštita voda i zaštita prirode, tako da poznajem problematiku resora", rekao je predstavljajući se novinarima. "Do sada sam svoje poslove vrlo uspješno obavljao, barem prema ocjenama građana, nadam se da će tako biti i u ovom slučaju", zaključio je Mihael Zmajlović.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram