Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2015

Zmajlović: Tražit ćemo od Volkswagena nadoknadu štete

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović je vezano za Volkswagenov eko skandal izjavio kako želi znati koliko je točno takvih vozila na našim cestama, te kako želi biti siguran da će se ta prijevara otkloniti...

Najavio je kako se sprema tražiti da se nadoknadi učinjena šteta i da se otkloni mogućnost da se to ubuduće ponovi bilo kome iz automobilske industrije.

Oformljena je posebna istražna komisija koja treba utvrditi činjenice, izračunati financijske posljedice eko prijevare i predložiti pravne mogućnosti koje su na raspolaganju za nadoknadu štete ako se potvrde sumnje i dokaže namjerna prijevara kao posljedica manipuliranja softverom za prikaz emisija.

"Na svaki način se trudimo očuvati prirodu i bogatstva koja imamo, stoga neću dozvoliti nikome, pa bio to i neki od vodećih svjetski proizvođača automobila, da ono što mi uspijevamo očuvati, netko za račun svog profita na prijevaru uništava. Neću dozvoliti da nas bilo tko, pa makar i velika moćna kompanija kroz prevaru učine suučesnicima trovanja planeta i naše Hrvatske. Slučaj Volkswagen nije samo prijevara kupaca, ovo je i prijevara svih građana Hrvatske" ustvrdio je Zmajlović, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram