Zatvori
Poslovni Puls
04/06/2012

ZBOGOM: Nakon 12 godina Željko Rohatinski odlazi s mjesta guvernera HNB-a

Svjetska banka predstavila je studiju "Zlatni rast: Vraćanje sjaja europskom gospodarskom modelu". Studija će detaljno biti predstavljena sutra, a očekuje se da će se u dijelu vezanom za Hrvatsku ponajprije govoriti o potrebi stvaranja konkurentnijeg gospodarstva, provođenja strukturnih reformi, te držanju pod kontrolom javnog duga i deficita proračuna...

No, studiju je zasjenila najava Željka Rohatinskog da napušta funkciju guvernera Hrvatske narodne banke. Rohatinski je kazao kako ga je nazvao premijer Zoran Milanović i rekao mu da neće dobiti treći mandat za čelno mjesto HNB-a.

"Vjerujem da je ovo razmišljanje na tragu stavova i Svjetske banke te se nadam da će Vlada i HNB na čelu s novim guvernerom krenuti tim putem. Hvala svima, a posebno hrvatskoj javnosti na podršci koju mi je pružala u proteklih 12 godina", rekao je Rohatinski, prenosi HRT.

Osim njega u uvodnom dijelu obratili su se i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić te voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Hongjoo Hahmo.

Na prezentaciji je bio i predsjednik Republike Ivo Josipović, koji se također obratio okupljenima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram