Zatvori
Jasmin Hadzic
04/06/2012

Salesforce za 689 milijuna dolara kupio BuddyMedia servis za marketing na društvenim mrežama

Glasine oko preuzimanja su bile točne...

Pionir cloud tehnologije Salesforce danas je potvrdio glasine o preuzimanju BuddyMedia platforme za marketing na društvenim mrežama. Iako se prošli tjedan spekuliralo kako je Salesforce za BuddyMediju spreman platiti 800 milijuna dolara, konačna vrijednost preuzimanja iznosi 689 milijuna dolara u gotovini i dionicama.

BuddyMedia je od osnivanja 2007. godine razvila čitav niz marketinških alata za društvene mreže, a među njihovim partnerima i korisnicima nalaze se neki od najvećih svjetskih brendova poput Forda, HP-a, L'Oreala, Virgin Mobilea i drugih.

Iz Salesforcea su poručili kako će BuddyMedia zajedno s prošlogodišnjom akvizicijom Radian6, činiti okosnicu Salesforce Marketing clouda koji će brendovima pomoći što kvalitetnije djelovati na društvenim mrežama i mjeriti učinkovitost svojih social marketing programa.

Kako piše Mashable, preuzimanje BuddyMedije je Salesforceov odgovor na konkurentski Oracle koji je prošlog mjeseca kupio društvenu marketing platformu Vitrue za 300 milijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram