Zatvori
PoslovniPuls
10/08/2023

Unatoč nezadovoljstvu zaposlenika Salesforce ne odustaje od Matthewa McConaugheyja

Američki IT div Salesforce trudi se iskoristiti svaki dolar uložen u svog glasnogovornika, poznatog američkog glumca, Matthewa McConaugheya, piše Insider.

Brojni zaposlenici kompanije nisu sretni zbog toga jer je McConaugheyeva suradnja obzanjena samo mjesec dana nakon što je Salesforce najavio velika otpuštanja širom tvrtke, a i dalje najavljuju dodatno smanjenje svojih troškova poslovanja.

Neki su se zaposlenici požalili na odnos tvrtke s McConaugheyem u internom Slack kanalu, navodi Insider.

"E pa, to je apsolutno vrijedno plaće od 10 milijuna USD godišnje", napisao je jedan zaposlenik, dijeleći 15-sekundni marketinški video tvrtke Salesforce u kojem McConaughey pita: "Ako AI prikuplja vaše podatke u šumi i nitko nije tu da to vidi, što se događa?"

"Ipak, fokus je na prihodu, sastanci timova su otkazani zbog potrebe za fakturiranjem radnih sati, a proračun za promociju je ograničen", odgovorio je drugi zaposlenik.

"Meni su ovaj ciklus odbili unapređenje zbog 'nedostatka proračuna', ali možemo baciti 10 milijuna dolara godišnje na ovog tipa?", napisao je drugi.

Još u siječnju Salesforce je najavio otkaze za 10 posto svojih zaposlenika, nakon pritiska od strane većih dioničara kompanije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram