Zatvori
Poslovni Puls
01/06/2012

BIZARNO: Francuska želi zakonom zabraniti zatvaranje tvornica!?

Nova francuska vlada ima nevjerojatan plan...

"Nova francuska socijalistička vlada želi spriječiti val zatvaranja tvornica i priprema zakon koji bi prisilio poduzeća da prodaju pogone kojih se žele riješiti", rekao je za pariški dnevnik Le Monde ministar industrije Arnaud Montebourg.

Nezaposlenost je u Francuskoj blizu najviše razine u 13 godina i nastavlja rasti, pa je Montebourg pozvao čelnike kompanija da zatraže pomoć od vlade prije nego što se nađu u situaciji koja ih sili na otpuštanja. Službena je Montebourgova titula 'ministar za oporavak industrije', prenosi HRT.

Francuskom gospodarstvu ponovno prijeti recesija pa se vlada i sindikati pripremaju za tisuće otkaza jer svi pokazatelji navode na zaključak da ih poduzeća odgađaju za radzoblje nakon dva kruga parlamentarnih izbora, sazvana za 10. i 17. lipnja. Sindikat CGT, jedan od najvećih u Francuskoj, upozorio je vladu da bi uskoro moglo biti ukinuto oko 45 tisuća radnih mjesta. Montebourg je potvrdio da je taj broj vjerodostojan.

"Naša je uloga sačuvati sva radna mjesta koja možemo. Koliko još možemo tolerirati ukidanje radnih mjesta koja bi mogla biti sačuvana kada bi se poduzeća zadovoljila manje vrtoglavim profitima? Tvrtke moraju prihvatiti mjere koje će ograničavati takve zloporabe. U izradi je odgovarajući zakon", rekao je Montebourg, dodajući da će novi zakon prisiliti tvrtke da neprofitabile tvornice prodaju kupcima po tržišnim cijenama.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram