Zatvori
Poslovni Puls
30/05/2012

Tržište novca: Nastavak pada tečaja EUR/USD

Na svjetskim deviznim tržištima euro nastavlja slabjeti u odnosu na dolar...

Nakon otvaranja trgovanja na razini 1,254 dolara za euro, euro je tijekom većeg dijela dana bio pod deprecijacijskim pritiscima pa se tečaj EUR/USD do kraja dana spustio ispod 1,250 dolara za euro, što je nova najniža razina u posljednja 22 mjeseca. Na euro i dalje utječe zabrinutost za situaciju u Španjolskoj, koja uz probleme s bankarskim sektorom bilježi i pogoršanje ekonomskih pokazatelja.

Nakon devizne intervencije u ponedjeljak situacija na domaćem deviznom tržištu jučer je bila poprilično mirna u prijepodnevnim satima. Tečaj se kretao na razinama oko 7,560 kuna za euro, a stabilnosti je pridonio i izostanak značajnijeg prometa devizama. U poslijepodnevnim satima bila je izraženija potražnja za devizama sa strane bankarskog sektora, tako da je tečaj EUR/HRK dan zatvorio na razinama oko 7,570 kuna za euro. Aukcija trezorskih zapisa nije imala značajnijeg utjecala na tečaj s obzirom da je prikupljeno gotovo isto VK trezoraca u odnosu na iznos koji je dospijevao.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,566258 kuna za euro.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram